OD SRETENJA SVIM PRIVREDNICIMA NOVI PAKET POMOĆI OD DRŽAVE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć da će do Sretenja biti donet dodatni paket pomoći privredi. Kako je rekao, trenutno nema uslova da bude u istoj visini kao prvi paket pomoći, ali će biti nova injekcija za kompanije, privredu, preduzetnike, mala, srednja, pa i velika preduzeća, što je, kaže, 1.052.000 ljudi koji su obuhvaćeni tim sistemom.

Vučić je naglasio će to najverovatnije biti pomoć u vidu isplate dva ili tri puta po pola minimalca, što je, kaže, ogromna pomoć i podška.

Takođe biće i sektorske pomoći za turizam, za hotelijere, turističke agencije, vodiče, za autobuske prevoznike, sa još pola minimalca.

Naveo je da će država nastojati da dodatno pomogne i penzionerima, pored povećanja penzije od 5,9 odsto, koliko će dobiti u februaru, kada prime januarsku penziju.

Takođe penzioneri bi do marta trebalo da dobiju pakete sa vitaminima C, D i cinkom, što su, kaže Vučić, sitnice, ali pokazuju deo brige da se izborimo za zdravlje.

Predsednik Vučić je dodao da će nastojati da se produže i garantne šeme, koje su se odlično pokazale, sa 1,5 milijardom, a ovog puta bi preko tog sistema, moglo da bude obezbeđeno još dva puta po 500 miliona.

Za sedam dana očekuju prvi dogovori sa DFC vredni 300 do 400 miliona dolara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име