DANAS OTVOREN ZIMSKI ŠAHOVSKI FESTIVAL „PARAĆIN 2021“

U Paraćinu je danas počeo Zimski šahovski festival „Paraćin 2021“.


Borbe na 64 šahovska polje odvijaće se u Paraćinu sve do 18. februara a biće održano ukupno 8 turnira razičitog tipa i po različitom tempu igre. Prvi deo festivala, do 4. februara, održaće se na bazenima “Prestiž”, a drugi deo, od 5-18. februara u hotelu “Orbis”.Očekuje se da na festivalu nastupi oko 150 različitih igrača iz ukupno 15 zemalja i to: Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Mađarska, Indija, Kazahstan, Kirgistan, Makedonija, Crna Gora, Estonija, Turska, Rusija, Švedska, SAD i naravno Srbija.


Zanimljivo je i da će od 5-11. februara u hotelu “Orbis” nastupiti i ambasador Švedske u Srbiji, g-din Jan Lundin, inače veliki zaljubljenik u šah i nosilac titule FIDE majstora.
Inače festival se organizuje uz poštovanje svih propisanih mera od strane nadležnih organa vezano za registrovana sportska takmičenja, a radi prevencije od zarazne bolesti COVID-19.

Danas, 29. Januara na bazenima “Prestiž” započela su tri turnira a među njima i najmasovniji, Amatersko prvenstvo Paraćina, na kome nastupa 92 igrača.Na ceremoniji svečanog otvaranja sve goste je, ispred organizatora, pozdravio Saša Jevtić, direktor festivala, dok je festival proglasio otvorenim Vladan Vučković, vd direktor Turističke organizacije opštine Paraćin.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име