Evo koje smerove tačno nude paraćinske škole za upis budućih srednjoškolaca

U četiri paraćinske srednje škole ukupno ima 560 slobodnih mesta za upis budućih srednjoškolaca, a mi vam u daljem tekstu navodimo koji smerovi su u pitanju i koliko učenika je predviđeno po smeru.

U paraćinskoj gimnaziji na raspolaganju su mesta za 30 učenika u društveno jezičkom smeru 60 za opšti tip gimnazije i 20 mesta za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, svi smerovi su u četvorogodišnjem trajanju.
Ekonomsko-trgovinska škola obuhvata sledeća odeljenja: komercijalista i ekonomski tehničar sa po 30 mesta, koja je takođe podrazumevaju četvorogodišnje školovanje.
Za trogodišnja zanimanja kuvar, konobar, trgovac i poslastičar nudi se po 15 mesta. Smer turističko hotelijerski tehničar je četvorogodišnji i za njega je predviđeno 30 mesta. U Mašinsko Elektrotehničkoj školi na raspolaganju su sledeća mesta: elektrotehničar energetike, elektrotehničar multimedija i elektrotehničar računara i za ove smerove predviđeno je po 30 mesta,. Isto toliko mesta je otvoreno za trogodišnji smer autoelektričar dok je za odeljenja auto mehaničar grejne i rashladne tehnike i automehaničar rezervisano po 15 mesta i to su trogodišnja mesta.
Tehnološka škola nudi četvorogodišnje smerove farmaceutski tehničar, tehničar za hemijsku i farmaceutsku tehnologiju i tehničar za zaštitu životne sredine. Za ove smerove predviđeno je po 30 mesta, kao i za odeljenja frizer, dok odeljenja pekar i operater u prehrambenoj industriji imaju mesta za po 15 učenika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име