ZA USKRS I PRVI MAJ PET NERADNIH DANA I ĐAČKI RASPUST

Pravoslavni vernici u Srbiji imaće za uskršnje i prvomajske praznike pet neradnih dana. Ukoliko su zaposleni to znači da na posao neće ići od petka, 30. aprila do srede, 4. maja, odlučeno je u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Vaskršnji praznici se praznuju počev od Velikog petka 30. aprila, do drugog dana Vaskrsa, koji se proslavlja u ponedeljak 3. maja.

Pravoslavni vernici u Srbiji imaće za uskršnje i prvomajske praznike pet neradnih dana, a ukoliko su zaposleni to znači da na posao neće ići od petka, 30. aprila do srede, 4. maja, odlučilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ove godine praznik rada pada u subotu, a Vaskrs se proslavlja u nedelju, 2. maja.

Vaskršnji praznici se praznuju počev od Velikog petka 30. aprila, do drugog dana Vaskrsa, koji se proslavlja u ponedeljak 3. maja.

Za đake uskršnji raspust počinje 30. aprila

Đaci će takođe oko Uskrsa imati mali raspust. Prema kalendaru Ministarstva prosvete, prolećni odmor za đake počinje 30. aprila i završava se 9. maja.

Ako pandemija ne pokvari planove, učenici bi na letnji raspust trebalo da odu 21. juna, a nova školska godine počinje 1. septembra.

Ukupno 13 neradnih dana

Inače, u 2021. godini postoji zvanično 13 dana koji se praznuju neradno, ali će se zbog situacija kao što je ova sa prvomajskim i uskršnjim praznicima, ipak odmarati samo deset, jer su neki od njih za vreme vikenda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име