DRŽAVNA SUBVENCIJA OD 50% ZA ZAMENU STOLARIJE

Kroz novi zakon o energetskoj efikasnosti građanima će biti omogućeno da u različitim iznosima dobiju novac za zamenu prozora i vrata,  50 odsto ići će od uprave, države i grada, dok će 50 odsto obezbediti građani.

„U pitanju nije samo novac iz budžeta, već i iz raznih fondova, a procedura će biti najjednostavnija moguća, jer nije nam cilj da građani gube vreme po šalterima skupljajući dokumentaciju, već da što pre zamene stolariju“, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Srbija troši 40 odsto više električne energije od svojih komšija iz regiona, što znači i da su i računi za struju i grejanje veći, izjavila je Mihajlović i istakla da će zato novi zakon omogućiti građanima niže račune i ličnu proizvodnju električne energije

„Hoćemo da omogućimo da na svaki krov kuće i stambene zgrade mogu da se stave solarni paneli. Ako živite u zgradi, biće vam potrebna odluka stambene zajednice ili dela zajednice, zatim okvirni projekat za solarne panele koji se potom priključuju na postojeće instalacije u stanu i kući i za toliko koliko se električne energije proizvede biće vam niži računi. Kada niste kod kuće, ta energija se i dalje proizvodi, odlazi u distributivnu mrežu i čuva za naredni mesec. S jedne strane, koristite zelenu energiju, a s druge će vaši računi biti niži“, naglašava Mihajlović .

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име