MLADI NA SELU

NAJAVLJUJEMO RUBRIKU i niz sadržaja čija je tema život mladih bračnih parova, porodica i pojedinaca , koji su odlučili da ostanu da žive na selu i se bave delatnošću vezanom za poljoprivredu, ruralni  turizam, ekologiju, proizvodnju zdrave hrane ili pak nekom od inovantivnih grana privrede.

Putem afirmativnih sadržaja biće prikazane sve prednosti  života na paraćinskom selu u želji da utičemo na menjanje svesti, pogotovo kod mladih, da je selo mesto iz kog treba otići.

Decenijama unazad, srpska sela se polako gase. U potrazi za boljim životnima uslovima, mladi odlaze u grad ili pak odlučuju da okušaju sreću u nekoj od zapadnih ili prekookeanskih zemalja.

Opština Praćin broji 33 sela,  u gotovo svim je ovaj trend i te kako prisutan. U prilog tome svedoči činjenica da se broj učenika u seoskim školama iz godine u godinu znatno smanjuje, a neka odenjenja broja par učenikia ili su potpuno ukinuta.

Cilj ove rubrike je da da skroman doprinos i utiče pre svega na mlade generacije, da predstavi prvenstveno prednosti života na selu i pokaže kako je moguće živeti domaćinski, na svom imanju, u skladu sa prirodom a u korak sa 21. vekom.

Projekat je sufinansiran od strane opštine Paraćin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име