Opštinu Paraćin danas je posetila državna sekretarka Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Milka Milovanović Minić

Opštinu Paraćin danas je posetila državna sekretarka Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Milka Milovanović Minić. Ona je sa predsednikom opštine Paraćin, Vladimirom Milićevićem i njegovim saradnicima, razgovarala o demografskim problemima u opštini i načinu njihovog prevazilaženje.

Paraćin je u prethodne tri decenije napustilo 20 hiljada ljudi, reči su predsednika opštine Vladimira Milićevića.

On je istakao da su loša ekonomska situacija manjak radnih mesta i zatvaranja i smanjenje kapaciteta radne snage glavnih fabrika u Paraćinu bili ključni razlozi za odlazak ovoliko od broja naših sugradjana u inostranstvo.

Paraćinu su potrebne kapitalne investicije i nova radna mesta kao i podsticaji za rađanje u skladu sa socijalnom politikom države, zaključio je predsednik opštine.

Državna sekretarka, Milka Milovanović Minić istakla je da su sve manji broj beba i česti odlasci mladih u inostranstvo primarni problemi brojnih srpskih opština i gradova. Ipak, dodaje da u ministarstvu koje predstavlja znaju kako da na duge staze reše ovaj problem.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име