“DOBRO JUTRO FUDBALSKA SRBIJO, DOBRO JUTRO PARAĆINE GRADE MOJ, DOBRO JUTRO MOM MATIČNOM KLUBU FK JEDINSTVU. I LAKU NOĆ SVIMA ZAJEDNO!” Nakon što je brutalno pretučen na fudbalskom meču Jagodina-Jedinstvo oglasio se Duško Dukić

Prethodne nedelje novinske stupce punile su vesti o skandalu koji se odigrao nakon meča Jagodina-Jedinstvo, kada je na stadionu FK Jagodina brutalno pretučen bivši sportski direktor i član upravnog odbora fudbalskog kluba Jedinstvo Duško Dukić.

Naime Dukiću su u trenutku prijema konstatovane ozbiljne telesne povrede. Nakon boravka u bolnici pušten je na kućno lečenje. Ekskluzivno za portal Paraćin Moj grad otkrio je da je dobio pozive i podršku brojnih ljudi. Kako navodi među prvima ga je pozvao i predsednik opštine Jagodina, Dragan Marković Palma kome se ovom prilikom zahvaljuje.

“Zahvaljujem se na podršci i svim ljudima, posebno lekarima i medicinskom osoblju Opšte bolnice Jagodina sa odeljenja hirurgije kao i predsedniku opštine Jagodina, Draganu Markoviću, koji je bio jedan od prvih koji su me nakon meča pozvali i pružili mi podršku. “

Danas se posle ovog skandala prvi put oglasio na društvenim mrežama sledećom porukom:

“DOBRO JUTRO FUDBALSKA SRBIJO, DOBRO JUTRO PARAĆINE GRADE MOJ, DOBRO JUTRO MOM MATIČNOM KLUBU FK JEDINSTVU.

I LAKU NOĆ SVIMA ZAJEDNO!

Pre nešto više od dve godine kada se FK Jedinstvo našao u teškoj, kako u finansijskoj tako i rezultatskoj krizi pozvan sam od strane ljudi koji vode sport, grad i klub da se priključim i maksimalno pomognem u spasavanju Jedinstva. Osećajući moralnu obavezu, jer sam u tom klubu ponikao, ni trenutka nisam razmišljao – prihvatio sam nemoguću misiju, a zadatak je bio sačuvati klub od gašenja, ispadanja i smanjiti ogromna dugovanja koja su nastala u prethodnom periodu. Uložio sam u Jedinstvo novčana sredstva, vraćajući dugovanja, isplaćujući igrače više od 40.000 € iz svojih ličnih finansijskih resursa. Za sve ovo navedeno posedujem priznanice, ugovore o pozajmicama i drugo. Posle dve godine obimnog rada i ulaganja Jedinstvo se nalazi u samom vrhu Srpske lige sa ozbiljnim igračkim kadrom, sa osam izuzetno mladih i perspektivnih igrača, nekoliko superligaških igrača koji su došli da pomognu klub, kao i perspektivnim trenerom.

DONEO SAM KONAČNU ODLUKU

da se povlačim sa svih pozicija u klubu iz razloga koji je poznati široj javnosti. Razočaran sam činjenicom da se niko iz grada, Fudbalskog saveza opštine Paraćin, Sportskog saveza nije oglasio u vidu saopštenja, niti na bilo koji drugi način osudio ono što desilo na gostujućem meču u Jagodini. Posebno sam razočaran činjenicom da je Upravnom odboru čiji sam član, zabranjeno da izda saopštenje za javnost prikrivajući na taj način sve ono sto se dešavalo. Ja ću se u budućem periodu okrenuti nekim drugim stvarima, svom klubu želim sve najboje u daljem takmičenju.

Čekajući neko bolje vreme…
Sportski pozdrav!”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име