Miloš Krstić odlučio je da ostvari svoj san i počne da radi kao instruktor snouborda na Kopaoniku

„Rad ne pada teško kada radiš posao koji voliš“ – a kako kaže naš sugrađanin mladi fotograf Miloš Krstić, držanje časova snouborda je najbolji posao ikada.

Miloš je učinio ono što se mali broj mladih u današnje vreme usudjuje da uradi – ostavio je stalan posao koji je radio od kuće i upustio se u snowboard avanturu na Kopaoniku.

Miloše kako si odlučio da se okušaš u ovom poslu?

Od malena sam voleo zimu i zimske sportove. U osmom razredu sam počeo da vozim snoubord i koliko god u toku sezone proveo na stazi – bilo mi je alo :). Na ovaj način uspeo sam da spojim lepo i korisno – da celu sezonu provedem na planini i svoju ljubav prema snowboardu pretvorim u posao.

Kako se postaje instruktor „borda“?

U Srbiji postoji par licenciranih škola za obuku za posao instruktora snouborda i skijanja. Za ovaj posao se uglavnom javljaju ljudi koji imaju iskustva u ovim sportovima. Zvanična obuka traje 10 dana, gotovo ceo dan se provodi na stazi, vrši se video analiza i na kraju sledi završni ispit. Nakon položenog ispita dobija se sertifikat i zvanično postaje instruktor.

Da li je snoubord zahtevniji od skijanja?

Mislim da je to individualno, mogu reći da je „bord“ znatno drugačiji skijanja. Ja sam recimo skijao sedam godina i nikada mi nešto naročito skijanje nije išlo, ali kada sam prvi put stao na snowboard to je bilo to!

Kako je na Kopu, da li si zadovoljan angažmanom i na koji način zainteresovani za časove snouborda mogu da te pronađu i kontaktiraju?

Zadovoljan sam, na Kopu je svake godine se više snoubordera. Radim u okviru škole skijanja Crvena Zvezda, svi zainteresovani mogu me kontaktirati putem telefona i zakazati čas.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име