Nasilnik koji je bokserom pretukao srednjoškolca je u bekstvu, raspisana poternica

Mladić V. P. (22), koji je Kristijana S. (17) 4. marta pretukao ispred dvorišta Mašinsko-elektrotehničke škole u Paraćinu za vreme odmora, nalazi se u bekstvu i za njim je raspisna poternica.

Do brutalnog nasilja došlo je odmah nakon što se povređeni Kristijan sukobio sa mlađim bratom V. P, učenikom prvog razreda iste škole. Maloletnik je od siline udarca, za koje porodica tvrdi da je nanet bokserom, izgubio svest i zadobio trostruki prelom vilice, zbog čega je već jednom operisan, a sada sleduje i druga intervencija.

– Kristijan je prebačen u nišku bolnicu, u teškom je stanju, u velikim bolovima. Odrađen mu je skrener i videlo se da nije dobro. Vilica mu je spojena žicama, pločama, ali mora dodatna intervencija da se uradi, jer nije moglo odjednom sve da se reši, u pitanju je trostruki prelom – kaže Predrag, otac povređenog mladića i dodaje da je gotovo u isto vreme saznao da je pred njegovim sinom još jedan ozbiljan hirurški zahvat i da se napadač nalazi u bekstvu:

“Bio sam kod načelnika SUP-a u Jagodini, tamo sam čuo da je pobegao, pričali su da su ga locirali navodno u Nišu, ali sad je u bekstvu i poternica je raspisana. Načelnik je naložio da se locira i privede, da se uzme izveštaj o povredama od lekara, da se preda Tužilaštvu i da se predmet zatvara.”

Policijska uprava u Jagodini saopštila je da će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva podneti krivičnu prijavu protiv V. P. iz okoline Paraćina zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda.