PLANETARIJUM U PRIRODNJAČKOM CENTRU U SVILAJNCU

Prirodnjački centar prirpremio je bogatu letnju ponudu, gde sve posetioce svakog vikenda do kraja leta očekuju brojne predstave, koncerti, edukativne i kreativne radionice i manifestacije.

U nedelju, 10. jula, gost Prirodnjačkog centra biće Planetarijum iz Beograda, gde će posetioci u terminima od 16, 17, 18 i 19 časova upoznati sa našom galaksijom, saznati više o zvezdama i planetama u Sunčevom sistemu, kao i sa svim zakonima koji važe u kosmosu.

“Da je astronomija oblast koja privlači posetioce dokazali smo i velikim interesovanjem za našu novu izložbu “Nebesko kamenje”, koja predstavlja najraznovrsniju kolekciju meteorita na jednom mestu u regionu. Trudimo se da uvek pratimo interesovanja naše publike i da na zabavan i interaktivan način prenesemo znanja. Planetarijum će nam u tome pomoći, zato dođite i kroz zabavu naučite i doživite našu galaksiju“ – rekao je Stefan Radević, kustos Prirodnjačkog centra u Svilajncu.

Tokom letnje sezone radno vreme Prirodnjačkog centra je od 10 do 19 časova radnim danima i od 10 do 20 časova vikendima, a svi posetioci uz kupljenu kartu za Prirodnjački centra dobijaju i besplatan ulaz na gradske bazene koji se nalaze u neposrednoj blizini kompleksa.