Fond PIO skreće pažnju na lažno predstavljanje u ime njihovog fonda

“Fond PIO obavešten je da su iznova aktivne prevare penzionera kojima se zloupotrebljavaju ime i ugled Fonda. U više gradova – Aranđelovcu, Vranju, Ćupriji, Kragujevcu, … nepoznate osobe navode penzionere da potpisuju određene ugovore i ovlašćenja sa obrazloženjem da se radi o zahtevu za povećanje penzije.

Naglašavamo da je ova aktivnost neosnovana, da može prouzrokovati naknadne troškove za penzionere i apelujemo na penzionere da u svoje domove ne primaju osobe koje se predstavljaju kao radnici Fonda i da, ukoliko im neko sa takvim obrazloženjem dođe na vrata, to odmah prijave nadležnima u MUP-u Srbije.” piše u saopštenju Fonda PIO.

Опис фотографије није доступан.

“U Ćupriji, najcešće na trgu, momak presreće starije osobe i govori kako je volonter Fonda PIO , traži ličnu kartu i zamoli za potpis (u pitanju je ovlašćcnje) i govori kako ce dobiti povećanje penzije.” kaže za Portal035, direktorka Fonda PIO u Ćupriji, Violeta Todosijević, i dodaje:

“U Paraćinu, masovno ostavljaju flajere u sandučiće penzionera na kojima je njihov broj. Dolaze po pozivu, predstavljaju se kao udruženje potrošača i traže da se potpiše ovlašćenje kako bi dobili povećanje penzije. U Jagodini su najveći problem jorgani i jastuci. Prave prezentacije gde kažu, da penzioneri plaćaju 1/3, drugu trećinu plaća PIO fond a trecću Fond zdravstva. Kad preuzmu robu i potpišu otpremnici, na istoj stoji ceo iznos duga. Dolaze, kukaju, mole…prodavaca više nema nigde.” ističe zabrinuta direktorka Violeta Todosijević.

Photo: Printscreen Facebook