Gulašijada u Svilajncu protekla u sjajnoj atmosferi i zabavi

Četrdeset ekipa iz Svilajnca i okoline takmičilo se na petoj Svilajnačkoj gulašijadi, koja je juče održana kod silosa u Svilajncu.

Gulaši, koji su kuvani 5 sati, dobra atmosfera, zabava i muzika okupili su i veliki broj Svilajnčana i njihovih gostiju, koji ovu manifestaciju prepoznaju kao jedan narodni i porodični sabor.

Stručni žiri i ove godine činili su vrsni kuvari: Dušan Štulić, nutricionista, gastronom i član Kulinarske federacije Srbije, Jordan Nastanović, Predsednik sudijskog tima Kulinarske federacije Srbije i Jovan Vukelić, predsednik Upravnog odbora Kulnarske federacije Srbije.

Po njihovoj oceni najbolji gulaš skuvalo je Lovačko udruženje “Fazan” iz Sedlara, koji su osvojili pobednički pehar, drugo mesto osvojila je ekipa “Crni Đorđe” iz Velike Plane, a treće mesto ekipa “Resavski pismonoša” iz Bobova.

Gulašijada je održana u organizaciji Sportskog saveza Svilajnac i Centra za kulturu Svilajnac, a glavni pokrovitelj je Opština Svilajnac:


“Sve je proteklo po planu, imali smo veliki broj prijavljenih ekipa, a eminentni žiri je odradio svoj posao kako treba i planiramo da svake naredne godine to bude sve bolje i kvalitetnije. Najvažnije je to što je ova manifestacija postala važan gastronomski događaj na mapi Srbije”, izjavio je Nenad Miladinović, zamenik predsednika Skupštine opštine Svilajnac i član organizacionog odbora Gulašijade.

Gulašijada je propraćena tradicionalnim srpskim sportskim igrama i zabavnim programom.


Učesnici i posetioci uživali su i u večernjem koncertu Vere Matović, kojim je ova manifestacija završena.

Photo: Printscreen Facebook