Trail staza duga 10 km i OCR poligon sa 20 prepreka biće održani na manifestaciji Stazama prirode 2024. Početak trke je zakazan za 10:30 časova na Grzi, Paraćin. Preuzimanje startnih paketa za takmičare iz Paraćina i bliže okoline biće moguće 14. juna od 16 do 20 časova u teretani „Arena“ u Paraćinu. Takmičari mogu preuzeti startne pakete na dan trke, od 8 do 9:30 časova, na Grzi.

Startni paket sadrži dres “Stazama prirode”, finišersku medalju, ranac “Stazama prirode”, Jaffa slatkiš, Powerade napitak, Rosa vodu, Vitez kikiriki, Imlek protein, homemade medenjak, kupon za obrok nakon trke, GPS čip za praćenje na stazi i merenje vremena, i onlajn diplomu.

Pobednički paket sadrži sve iz startnog paketa, uz pobednički pehar za prvo, drugo i treće mesto u muškoj i ženskoj kategoriji, prenoćište sa doručkom za dve osobe u hotelu “Koliba” za prvo mesto u muškoj i ženskoj kategoriji, Na eks vitaminski paket proizvoda, domaću dunju Podrum Jovanović, domaće vino Podrum Rajić, paket borovnica Gazdinstva Nešić i paket proizvoda Mesne industrije Petković.

Staza je srednje težine, sa jakim usponom na prvom kilometru i spustom srednje težine na devetom kilometru. Na stazi će se nalaziti tri okrepne stanice: na 2. kilometru, na 6. kilometru i na 9. kilometru. Prisutni će biti pripadnici Crvenog krsta Paraćin, Gorske službe spasavanja Srbije i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Paraćin.

Takmičari treba da se legitimišu i potpišu Saglasnost o učešću u trci na sopstvenu odgovornost, te izjavu da se osećaju spremno i zdravo i da ne boluju od ozbiljnih kardiovaskularnih bolesti koje mogu ugroziti njihovo zdravlje učešćem u događaju.

  1. juna definitivno želiš da budeš na Grzi! 10 km staze kroz prelepe šumske predele, OCR poligon sa 20 prepreka, bogat startni paket i žurka za sve učesnike. Trka na koju niko nije ravnodušan. “Stazama prirode” je unikatni sportski događaj nadomak Paraćina, za rekreativce, profesionalce i ljubitelje druženja i prirode. Prijave su otvorene do 10. juna na sajtu trka.rs.