Kulturni centar Paraćin organizuje manifestaciju “Bilo jednom u Paraćinu” u zgradi RISC-a, koja će se održati 20. i 21. juna. Ovaj događaj posvećen je Branku Radakoviću, umetniku sa bogatim nasleđem u muzici, slikarstvu i filmu.

Branko Radaković je sa jedanaest godina počeo da se bavi umetnošću, a 1996. godine osnovao je autorski rok bend Argus, u kome je komponovao, pisao tekstove i svirao gitaru. Takođe je bio član bendova JSZ, Mandrake, Rock Express i Olovni Balon. Godine 2002. seli se u Kikindu, gde je nastavio svoj umetnički put.

Diplomirao je 2005. godine na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, nakon čega se nastanio u Baču. Tamo je predavao likovnu kulturu u osnovnoj školi sve do svoje prerane smrti.

Autor je zbirke pesama “Trag koji ostaje” i od 2006. godine bavio se filmom, učestvujući na mnogim festivalima u Srbiji i širom sveta. Njegov rad je prepoznat i cenjen od strane domaćih i svetskih filmskih kritičara.

Manifestacija će okupiti ljubitelje umetnosti i filma, pružajući im priliku da se prisete života i dela Branka Radakovića kroz retrospektivu njegovih filmova i muzičkih dela.