U subotu, 15. juna, u 20:30 časova, Kulturno-umetničko društvo “Spasovdanski vez” iz Drenovca organizuje svoj tradicionalni godišnji koncert pod nazivom “Bedem”. Ovaj događaj predstavlja kulturni vrhunac njihove 11. umetničke sezone i biće održan u prelepoj porti Crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Drenovcu.

Posebnu čast kao specijalna gošća na koncertu imaće mlada i talentovana umetnica iz Crne Gore, Branka Zečević, čija izvođenja tradicionalne muzike osvajaju publiku širom regiona.

“Koncert ‘Bedem’ simbolizuje našu borbu i odbranu kulture, tradicije i Srpstva. U ovoj sezoni smo odlučili da uključimo Branku Zečević, čime dodajemo novu dimenziju našem kulturnom nasleđu kroz njene pesme i izuzetan glas”, istakao je Aleksandar Mihajlović, predsednik KUD-a Spasovdanski vez.

Očekuje se da će publika imati priliku da uživa u tradicionalnim igrama iz Šumadije, sa Kosova, iz Negotina, Crnorečja i drugih delova Srbije, dok će pevački program obuhvatiti pesme iz Crne Gore, Srbije i sa Kosova. Spasovdanci su poznati po svojim inovativnim scenskim nastupima i autentičnom pristupu narodnoj tradiciji.

“Ambicije su nam visoke, jer verujemo da će ovo biti jedan od najvećih koncerata u našem delu Srbije. Pozivamo sve ljubitelje kulture da nam se pridruže u Drenovcu i zajedno stvorimo nezaboravno veče koje će ostati urezano u sećanjima svih nas!”, poručio je Mihajlović u ime članova Spasovdanskog veza.