Omiljeni paraćinski paviljon, poznat i kao letnjikovac kod crkve, uskoro će dobiti potpuno novi izgled. Radovi na uređenju ovog popularnog mesta, koje godinama privlači pažnju građana i turista, već su uveliko u toku.

Prema rečima opštinskih zvaničnika, obnova paviljona je deo šire inicijative za unapređenje javnih prostora i turističkih atrakcija u Paraćinu. Radovi obuhvataju renoviranje konstrukcije, unapređenje pejzažnog uređenja i instalaciju novih sadržaja koji će dodatno doprineti atraktivnosti ovog mesta.

Građani su sa oduševljenjem dočekali vest o uređenju paviljona, izražavajući zadovoljstvo zbog pažnje koja se posvećuje očuvanju i unapređenju lokalnih znamenitosti. „Paviljon kod crkve je oduvek bio simbol našeg grada. Drago mi je što će dobiti novi izgled i što će nastaviti da bude mesto okupljanja i uživanja za sve nas“, rekla je jedna od stanovnica Paraćina.

Opština Paraćin planira da radove završi u narednih nekoliko meseci, nakon čega će paviljon ponovo biti otvoren za posetioce.

Foto: fb.com/ Opština Paraćin