Današnja 4. sednica Skupštine opštine Paraćin bila je obilježena donošenjem važnih odluka koje će doprineti daljem razvoju i unapređenju opštinskih poslova.

Jedna od ključnih odluka jeste usvajanje promene Statuta opštine Paraćin, što predstavlja korak ka prilagođavanju aktuelnim potrebama i zahtevima lokalne zajednice.

Odbornici su većinom glasova potvrdili mandat odbornika SO sa izborne liste “Aleksandar Vučić-Paraćin ne sme da stane” Marku Milovanoviću, što će osigurati stabilnost i kontinuitet u radu Skupštine.

U skladu sa lokalnim potrebama, donet je i Lokalni akcioni plan za zapošljavanje opštine Paraćin za period 2024-2026, čime se stvara okvir za unapređenje ekonomske situacije u opštini.

Osim toga, odbornici su usvojili Izveštaje o radu predsednika opštine Paraćin za 2023. godinu, kao i izveštaje o radu različitih institucija i uprava na teritoriji opštine.

Jedna od značajnih odluka jeste i donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o stalnim manifestacijama u opštini Paraćin, čime se unapređuje kulturna i društvena ponuda opštine.

Osim toga, Skupština je usvojila niz programa i planova koji se odnose na zaštitu životne sredine, poljoprivredu i odbranu od poplava, što će doprineti očuvanju prirodnih resursa i bezbednosti građana.

Na kraju sednice, odbornici su doneli odluke o personalnim promenama u nekoliko institucija, što će osigurati efikasnije upravljanje i rad ovih organizacija.